Western Union® usluga za transfer novca preko interneta pokrenuta i u Srbiji

Western Union, svetski lider u prekograničnom slanju novca, u saradnji sa kompanijom TENFORE, vodećim pružaocem platnih usluga u regionu, pokretanjem sajta westernunion.rs omogućio je on-line prenos novca čime je korisnicima u Srbiji pružena opcija slanja sredstava u više od 200 država i teritorija 24/7.

On-line usluga Western Union-a omogućava pošiljaocima da lako i pouzdano pošalju novac sa svoje kreditne ili debitne kartice izdate u Srbiji, dok primaoci novac mogu primiti na račune u bankama ili preuzeti na nekoj od pola miliona lokacija Western Union-a širom sveta.

„S obzirom na to da naši korisnici postaju sve više usmereni na digitalnu sferu i da se sve bolje snalaze sa mobilnim telefonima, oni zahtevaju više izbora, direktan i brz pristup uslugama. Tokom prethodnih nekoliko godina, Western Union je sproveo veliku digitalnu transformaciju, koja je rezultat višeslojne digitalne strategije i omogućio korisnicima da svoje transakcije obave on-line. Danas, digitalno poslovanje Western Union-a beleži stalan dvocifren rast, i sada se 70% digitalnih transakcija obavlja mobilnim telefonom,“ rekao je Nogaj Kanpolat, regionalni direktor za jugoistočnu Evropu, Western Union.

„Zadovoljstvo nam je da, zajedno sa  TENFORE-om, stalno uvodimo inovacije u naše poslovanje i na taj način budemo uvek jedan korak ispred kako bismo zadovoljili  potrebe naših korisnika, koje se stalno menjaju“ dodao je Kanpolat.

Povodom pokretanja ove usluge, Western Union je najavio da će provizije za on-line slanje novca počinju od 700 RSD. Korisnici iz Srbije mogu da pošalju do 200.000 RSD dnevno preko on-line usluge. 

Pored slanja novca on line, korisnici takođe mogu da pošalju novac lično preko lokacija, čime je kompanija Western Union potvrdila da je posvećena stalnom unapređenju korisničkog iskustva prilikom slanja i prijema novca i da pruža korisnicima mogućnost da izberu između više različitih opcija i da se povežu sa porodicom i prijateljima širom sveta.

„Naša saradnja sa kompanijom Western Union počela je 2008., a danas TENFORE nudi usluge slanja novca preko Western Union® mreže na više od 2.000 lokacija. Biće nam drago da pomoću ovog unapređenja usluge korisnicima pružimo trenutni pristup uslugama globalnog prenosa novca, na dohvat ruke. Western Union je globalna kompanija koja omogućava kako digitalni tako i standardni prekogranični transfer novca. Ovaj novi digitalni kanal povezaće više ljudi u različitim zemljama nego ikada do sad, i pružiti im fleksibilnost, pouzdanost, i pristup uslugama koje su im potrebne,“ rekla je Andrijana Dragićević, direktorka TENFORE-a.

 

Kompanija TENFORE postala generalni sponzor TENFORE Drumske Strele

Direktor kompanije TENFORE Mario Miljuš i predstavnici Drumske Strele potpisali su sponzorski ugovor kojim će TENFORE u naredne dve godine pružati podršku studentima u konstruisanju najmodernijeg prototipa trkačkog automobila po ugledu na Formulu 1.

Ovogodišnje učešće na takmičenjima na kojima će budući inženjeri znanje odmeriti sa kolegama iz celog sveta omogućeno je zahvaljujući podršci platne institucije TENFORE. Mario Miljuš je naglasio da će TENFORE pomoći studentima da prevaziđu sve izazove i ostvare svoj cilj i stvore prvi srpski električni automobil.

Na kreiranju najnovijeg bolida formule TENFORE Drumska Strela tima radilo je preko 50 studenata sa 8 fakulteta Beogradskog univerziteta, koji će učestvovati i na dva predstojeća svetska Formula Student takmičenja – u Italiji i Češkoj. Članovi tima su uložili preko 50.000 radnih sati u projekat i stvorili do sada najbrži model formule, konstruisan i kreiran u Beogradu, koji do 100 kilometara na čas stiže za najviše 4 sekunde. 

Dana 11.06.2018. na Mašinskom fakultetu održan je događaj gde je predstavljen novi, najnapredniji model bolida. Tom prilikom direktor TENFORE kompanije Mario Miljuš je izjavio:

„Brzina i sigurnost su dve reči koje predstavljaju suštinu posla kompanije TENFORE, a istovremeno to je ono u čemu je TENFORE Drumska Strela tim zaista najbolji. Kao što mi u TENFORE stremimo digitalnoj transformaciji i uvođenju elektronskih načina plaćanja, tako i podržavamo ove mlade ljude u ostvarenju njihovih ciljeva, a prvenstveno u stvaranju prvog srpskog električnog automobila. Ali dok do toga dođe, sa ponosom svečano objavljujemo - i Srbija danas ima svoju formulu.“

Studentkinja Miljana Stojanović, koja predvodi TENFORE Drumska Strela tim, vodeći regionalni tim u kreiranju formula, naglasila je da njen tim poseduje dobru osnovu za početak rada na električnom automobilu jer su u sezoni 2016. napravili koncept vozila na električni pogon, za koji su osvojili treće mesto na takmičenju u Italiji.

„I ove sezone, kao i prethodnih, svaki član tima uložio je veliku energiju u izradu novog vozila, a brojne inovacije ovogodišnje formule to i dokazuju. Međutim, pored svog truda, najveći problem bio je nedostatak finansijske podrške, koji smo zahvaljujući kompaniji TENFORE prevazišli. Podrška kompanije TENFORE pomogla nam je ne samo ove godine, već će njihov doprinos biti posebno važan u sledećoj fazi razvoja formule.“

Kontakt
Kontakt

Kontakt forma

Kontakt
captcha
Dobračina 60
11 000 Beograd, Srbija
Korisnički centar
Tel:+381 11 333 4 999
Tel:+381 11 400 4 999
Radnim danima i subotom:
07:00 - 20:00

Nedeljom:
08:00 - 19:00